Rugalmas foglalkoztatással a versenyképességért

„Rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a Mechatronik Automatika Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaságnál”

A projekt alapadatai:

• Projekt azonosító: GINOP-5.3.2-16-2016-00015
• Igényelt támogatás: 14 954 000 Ft
• Támogatás mértéke: 100%
• Projekt időtartama: 2017.06.01. – 2018.02.28

A projekt bemutatása:

A Mechatronik Automatika Kft. ipari automatizálással, mérés- és hajtástechnikával, gépek javításával foglalkozik. A cég életében leggyakoribbak az olyan megrendelések, amelyek a cég rugalmasságára és szakmai felkészültségére építenek.
A cég tevékenysége négy üzletágra koncentrál: gépjavítás, felújítás, átalakítás, gépgyártás.
A vállalkozás növekedéséhez további specializálódás szükséges, amelyhez nehezen beszerezhető a megfelelő mennyiségű és minőségű szakember utánpótlás. A piaci fejlődéshez és a technológiai fejlesztéshez szervezeti stabilizáció, tevékenység tisztítás és humán fejlesztési beavatkozás szükséges.
A munkahelyi rugalmasság és munka minőségének ösztönzésén keresztül a foglalkoztatás rugalmas módjainak bevezetésével a Mechatronik Automatika Kft.-nél mind a keresleti, mind a kínálati oldalon potenciális „tartalékok” szabadíthatók fel, amelyek növelhetik a vállalkozás gazdasági alkalmazkodóképességét és ez által a versenyképességét is.
E potenciál kihasználása érdekében a projekt célja a vállalati munkaszervezési kultúra javítása, a rugalmas munkaszervezési formák bevezetése, valamint a munka és a magánélet összehangolása, mivel egyedi projekt feladatokat valósítanak meg a munkatársak, leterheltségük is folyamatosan változik.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

6791 Szeged (Kiskundorozsma) Kond utca 1., Hrsz:2794/1