infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA

 

 

2016 / 10/ 07
RotaPack Csomagolástechnikai Zártkörűen működő Részvénytársaság
Mechatronik Automatika Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt felelősségű Társaság

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szellőző sztreccsfólia fejlesztése a RotaPack Zrt.-nél és a kapcsolódó gyártástechnológia kialakítása a Mechatronik Automatika Kft-vel.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” tárgyú felhívás keretében „Szellőző sztreccsfólia fejlesztése a RotaPack Zrt.-nél és a kapcsolódó gyártástechnológia kialakítása a Mechatronik Automatika Kft-vel” címmel konzorciumi együttműködéssel fog megvalósulni pályázat a Széchenyi 2020 program keretében 372,99  millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A projekt megvalósítása során a ROTAPACK ZRT., mint konzorciumi vezető és a MECHATRONIK AUTOMATIKA KFT., mint konzorciumi partner közösen kifejleszti az új lélegző fóliát és az előállításához szükséges új gyártástechnológiát. Fólianyújtó berendezéshez perforáló berendezés kifejlesztése, prototípus gyártása. A kísérletek alapján automatikus működésű perforáló berendezés kifejlesztése valósul meg, amellyel elvégezhetőek a sokoldalú perforálási kísérletek és amelynek prototípusával sokféle makroperforált nyújtható csomagolófólia termékcsalád lesz gyártható a  fólianyújtó/tekercselő gépen. A fejlesztési folyamat végén létrejön a perforáló berendezés prototípusa, amely három fóliaperforálási alkalmazást tesz elérhetővé. A prototípus fejlesztése során kísérleti úton kerülnek meghatározásra a perforáló szerszámok anyagminősége és alakja, működtetésük módja, elrendezésük kialakítása. Gyártásközi szél-hulladék visszatápláló berendezés kifejlesztése, prototípus gyártása. Kifejlesztésre kerül egy automatikus működésű visszaadagoló berendezés és elkészül ennek a prototípusa is. A prototípus berendezés gépészeti megoldásai, mechanikai kivitele és elektronikus vezérlése is megvalósításra kerül.

A projektről bővebb információt a www.rotapack.hu és a www.mechatronik.hu oldalakon olvashatnak.

További információ kérhető:
Németh Katalin Helga, controlling igazgató
controlling@rotapack.hu

 

 

2018 / 09/ 30

RotaPack Csomagolástechnikai Zártkörűen működő Részvénytársaság
Mechatronik Automatika Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt felelősségű Társaság

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szellőző sztreccsfólia fejlesztése a RotaPackZrt.-nél és a kapcsolódó gyártástechnológia kialakítása a Mechatronik Automatika Kft-vel.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” tárgyú felhívás keretében „Szellőző sztreccsfólia fejlesztése a RotaPackZrt.-nél és a kapcsolódó gyártástechnológia kialakítása a Mechatronik Automatika Kft-vel” címmel konzorciumi együttműködéssel valósult meg a pályázat a Széchenyi 2020 program keretében 372,9 millió forint európai uniós támogatás segítségével.
A projekt megvalósítása során a ROTAPACK ZRT., mint konzorciumi vezető és a MECHATRONIK AUTOMATIKA KFT., mint konzorciumi partner közösen fejlesztette ki az új lélegző fóliát és az előállításához szükséges új gyártástechnológiát. Fólianyújtó berendezéshez perforáló berendezés kifejlesztése, prototípus gyártása. A kísérletek alapján automatikus működésű perforáló berendezés kifejlesztése valósult meg, mellyel elvégezhetőek a sokoldalú perforálási kísérletek és amelynek prototípusával sokféle makroperforált nyújtható csomagolófólia termékcsalád lett gyártható a fólianyújtó/tekercselő gépen. A fejlesztési folyamat végén létrejött a perforáló berendezés prototípusa, amely három fóliaperforálási alkalmazást tett elérhetővé. A prototípus fejlesztése során kísérleti úton kerültek meghatározásra a perforáló szerszámok anyagminősége és alakja, működtetésük módja, elrendezésük kialakítása. Gyártásközi szél-hulladék visszatápláló berendezés kifejlesztése, prototípus gyártása. Kifejlesztésre került egy automatikus működésű visszaadagoló berendezés és elkészült ennek a prototípusa is. A prototípus berendezés gépészeti megoldásai, mechanikai kivitele és elektronikus vezérlése is megvalósításra került.

Mechatronik Automatika Kft.

támogatás összege: 120 945 101 Ft
támogatás mértéke: 62,92 %
tényleges befejezés dátuma: 2018.09.30.
projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.1.15-2015-00088

A projektről bővebb információt a www.rotapack.hu és a www.mechatronik.hu oldalakon olvashatnak.

További információ kérhető:
Németh Katalin Helga, controlling igazgató
controlling@rotapack.hu